Wat is Wondroos?
Wondroos wordt ook wel erysipelas of belroos genoemd. Dit is een huidinfectie waarbij mensen erg ziek kunnen worden en het behandelen hiervan erg belangrijk is.
Hoe ontstaat Wondroos?
Bij wondroos is er een infectie met een bacterie. Deze bacterie leeft normaal op de huid, maar kan naar binnen als er een wondje is ergens op de huid en kan zorgen voor een infectie. De naam van deze bacteriën is stafylokok en streptokok. Deze bacterie kan naar binnen door bijvoorbeeld een wond, een schimmelinfectie tussen de tenen of een insectenbeet.
Wat zijn de symptomen van Wondroos?
Mensen met wondroos kunnen koorts krijgen, koude rillingen, misselijkheid en braken. De aangedane huid zal een scherp begrensde en warm aanvoelende plek laten zien. Wondroos komt het meeste voor op de onderbenen en de armen, maar kan ook op het gezicht voorkomen.
Wat is de behandeling bij Wondroos?
De behandeling wordt vaak gestart met een antibioticakuur. Bij Huidtotaal kan de behandeling bestaan uit wondzorg, oedeemtherapie, compressietherapie en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen. Daarnaast is het belangrijk de huid goed te verzorgen om te voorkomen dat er wondjes komen en de infectie weer makkelijk kan terugkomen.
Afspraak maken voor een intake of behandeling
Tijdens een intake bij Huidtotaal bekijkt de huidtherapeut de huid en geeft advies over een behandeling. De behandeling kan per persoon verschillend zijn, aangepast op de situatie en eventuele behandelingen in samenwerking met andere therapeuten of artsen.
Wordt de behandeling hiervoor vergoed?
Per zorgverzekeraar kan het pakket voor huidtherapie en oedeemtherapie anders zijn. Het is daarom aan te raden voor of na de intake zelf contact op te nemen met de zorgverzekeraar om naar de mogelijkheden te informeren.